Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ja nisam gubitnik, ovo je poraz bh. pravosuđa

Sarajevski privrednik Nihad Imamović, nakon propusta bh. pravosuđa da pokrene postupak u predmetu ‘Reket’ koji je on otkrio, izjavio je za FACE TV da se ne osjeća gubitnikom već da se radi o porazu pravosuđa.

Iako se radi o vrlo dokumentovanom slučaju, za koji su pravosudne institucije BiH utvrdile da nema dovoljno dokaza, Imamović je kazao da ipak vjeruje u pravdu i da će jednog dana neko za ovo odgovarati.

On je rekao da afera ‘Reket’ nije razlog zbog kojeg je otišao sa čelne pozicije ASA Holdinga, već da je to umor nakon 15 godina vođenja kompanije.

Imamović je kazao da ga u posljednje vrijeme opstruiraju SDP-ovi kadrovi u organima vlasti, navevši primjer federalnog premijera Nermina Nikšića koji odbija da se pojavi na sjednicama Udruženja poslodavaca FBiH i Socijalno-ekonomskog vijeća jer se on nalazi na čelnim pozicijama tih tijela.

On je izjavio da mu je jedan član SDP-a prenio poruku da se treba maknuti i sa pozicije prvog čovjeka KK ‘Bosna’ ukoliko želi dobro tom klubu.

Imamović je rekao da je očito da će se afera ‘Reket’ sada završiti na samo jednom čovjeku, privredniku Seji Hasiboviću koji zasigurno snosi najmanju odgovornost, poput profesionalaca iz federalnog MUP-a koji su radili istragu, a potom brzo maknuti sa svojih radnih mjesta ili penzionisani.

 

(FaceTV)

Posted in BiH