Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Održana prva izvještajna skupština

Sinoć je u Velikoj sali općine Visoko održana prva izvještajna skupština Asocijacije žena SDA Visoko gdje su kao gosti bili prisutni predsjednik OO SDA Visoko
gdin. Ahmet Kurspahić, te aktuelna ministrica u vladi ZDK gdja Amra Babić. Na istoj je usvojen Izvještaj o radu u proteklom periodu za 2010. te usvojen program rada u 2011. koji se već djelimično realizuje. Na skupštini je donesena Odluka o teritorijalnoj organizaciji asocijacije žena SDA Visoko, i to na 4 ogranka: Visoko, Moštre, Gračanica i Buci.

Izborom članica u te ogranke koje će biti zadužene za asocijaciju dajemo novu dimenziju organizovanja i kvalitetnijeg pristupa svojim članicama i simpatizerima. Na skupštini je također u dijelu programa rada proširen i sam program uvrštavanjem prijedloga gdje Amre Babić – Dan otvorenih vrata u SDA Visoko za žene, obilježavanje 11. jula , te prijedlog gdje Mersihe Sarač-Čabaravdić da se proširi lista predmeta instruktivne nastave za srednjoškolce koji dalje nastavljaju sa školovanjem i na taj način nastavljamo s dugogodišnjom tradicijom da direktno pomažemo polaganjima prijemnih za dalje upise na studije.
Poslije radnog dijela prešlo se na tematski dio u kojem su, povodom 5. juna – Dana zaštite okoline, maturantkinje iz gimnazije Ašida Odobašić i Emina Karamehić zajedno sa prof. Amrom Hrnjić prezentirale i ukazale na problem plastičnih kesa i spalionice, tj. argumente protiv.

{joomplucat:114 limit=16|columns=4}