Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Niko ne ispada, ulaze i Lončarova Bijeljina i Antovićeva Vogošća

Premijer liga Bosne i Hercegovine za rukometaše od naredne sezone brojat će 14 klubova. Naime, zbog učešća tri bosanskohercegovačka kluba u Regionalnoj ligi ove sezone niko nije trebao ispasti iz društva najboljih, odnosno dva posljednjeplasirana kluba, Krivaja i Gračanica, trebali su razigravati za ostanak u Premeijr ligi sa tri drugoplasirana kluba iz Prvih liga Federacije i Republike Srpske.
Međutim, svih pet klubova koji su trebali učestvovati u razigravanju poslali su prijedlog da se Premijer liga proširi, odnosno da ne bude razigravanja, a Izvršni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na telefonskoj sjednici donio je odluku o prihvatanju tog prijedloga.
Tako će od naredne sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine učestvovati osam premijerligaških klubova iz prethodne (Bosna BH Gas, Izviđač i Borac su u Regionalnoj ligi), Čelik, Zrinjski i Leotar kao prvoplasirani iz prvih liga, te Vogošća, Maglaj i Bijeljina kao drugoplasirani. Zanimljivo iz našeg ugla je da Vogošću s klupe predvodi bivši trener visočke Bosne Zdenko Antović, dok je trener Bijeljine bivši igrač Bosne iz one šampionske generacije, Slaven Lončar.