Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

338 prekršajnih naloga

U skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, u vremenskom periodu od 20.05. do 22.05.2011. godine, policijski službenici su realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisana su 1.050 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je izdato 338 prekršajnih naloga. Od ovog broja 66 prekršajnih naloga je izdato po pitanju alkoholiziranosti vozača, dok su po drugim prekršajima uručena 272 prekršajna naloga.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Ze-do kantona apeluje na vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

URED POLICIJSKOG KOMESARA