Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prevent spreman za novu investiciju

Prevent grupacija u Bosni Hercegovini pozdravlja odluku Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) koja je na posljednjoj sjednici u petak prihvatila odluku kantonalne vlade o ustupanju zemljišta u industrijskoj zoni Vitkovići kompaniji Prevent za jednu konvertabilnu marku. Skupština je odluka donijela jednoglasno, nakon što je zaključila da bi takav potez mogao doprinijeti razvoju Goražda i okoline.

Uprkos općoj nestabilnosti, Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini osigurava nove dugoročne projekte i nova zaposlenja. Skorim pokretanjem izgradnje novog proizvodnog progona u Goraždu, Prevent će u narednih 36 mjeseci investirati više od šest miliona konvertibilnih maraka u fabriku s minimalno 600 zaposlenika koji će proizvoditi za potrebe automobilske industrije.

„Zahvaljujemo se lokalnim vlastima na razumijevanju i brzoj reakciji. Ovo je pozitivan primjer uspješne saradnje u interesu šire zajednice“, kaže Haris Rahman, direktor Prevent Goražde. On dodaje da je pravna nesigurnost i dalje prisutna u BiH što umnogome otežava dalji ekonomski oporavak države, te odvlači potencijalne strane ulagače. „Pozivamo i ostale vlasti u BiH da pokažu razumijevanje prema privrednicima tako što će uspostaviti povoljan ambijent za investiranje“.

Majice za maturante

Prevent je kompanija koja vodi računa o razvoju mladih u BiH. Posljednji primjer je podrška manifestaciji „Maturantska parada“. Ova manifestacija, koja je održana prošle sedmice, okupila je mlade iz cijele Bosne i Hercegovine, a za 1.200 maturanata sašivene su majice u goraždanskom Prevent Safety-u.