Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Inspektori Federalne uprave su izvršili kontrolu u Prevent Leatheru

Prije 12 dana, tačnije 06.05.2011.godine, objavili smo pismo koje je privatno lice Mensur Ihtijarević poslao na adresu Federalne uprave za inspekcijske poslove, a vezano za nepodnošljive smradove koji se emituju iz postrojenja Preventa u Visokom, te na taj način život u Visokom čine nepodnošljivim. U svom pismu gospodin Ihtijarević posebno ističe da je evidentan alergijski bronhitis kod djece u Visokom, a kao direktnog uzročnika spominje upravo kompaniju Prevent. Neuobičajeno brzo i suprotno dosadašnjoj praksi stigao je odgovor iz nadležne inspekcijske službe koji također objavljujemo u cjelosti:

Odgovor Federalne uprave za inspekcijske poslove

PREDMET:Obavijest

Povodom Vašeg obraćanja Federalnoj upravi za inspekcijske poslove vezano za rad operatora Prevent Leather Sarajevo d.o.o. Visoko obavještavamo sljedeće:

Dana 4. I 5.05.2011.godine inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove su obavili kontrolu operatora Prevent Leather Sarajevo d.o.o. Visoko te utvrdili nedostatke i poduzeli upravne i kaznene mjere u skladu sa važećim zakonskim propisima. Operator se obavezao da će u roku od 3 mjeseca završiti započete poslove na rješavanju problema koji postoje na uređaju za prečišćavanje otpadnih voda koji je glavni izvor neprijatnog mirisa.

Inspektor zaštite okoliša će pratiti realizaciju naloženih mjera i ukoliko operator ne postupi po istim preduzeće se strožije mjere.

S poštovanjem,

Federalni inspektor zaštite okoliša

Azra Gackić

 

Na ovom linku možete pročitati sadržaj pisma koje je Mensur Ihtijarević uputio Federalnoj upravi za inspekcijske poslove