Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Radionica iz engleskog jezika za djecu

Danas je u visočkom obdaništu British Council (Britanski savjet) održao radionice iz engleskog jezika za djecu. U sklopu tih radionica predstavljen je besplatni internet portal za učenje engleskog jezika namijenjen djeci. Mališani su imali priliku poslušati priče i učiti pjesmice na engleskom jeziku, a također su putem različitih igrica dostupnih na pomenutom web portalu, naučili nove riječi na engleskom jeziku. Atmosfera tokom radionica bila je opuštena tako da su i najstidniji zapjevali.
Iz British Council-a su napomenuli da uključivanje roditelja u proces učenja engleskog jezika kod djece može imati pozitivan uticaj ne samo na djetetov stav prema učenju već i na brzinu kojom uči. Također, roditeljska pomoć van učionice uveliko utiče na uspjeh djeteta u školi. Zato postoje jednostavni koraci putem kojih možete ohrabriti dijete i pomoći mu da izgradi samopouzdanje da koristi engleski jezik. Imajući ovo u vidu, obrazovni stručnjaci British Council-a u Velikoj Britaniji osmislili su nove LearnEnglish Family proizvode i usluge kao podršku roditeljima. Iskustvo Britanskog savjeta stečeno širom svijeta pokazuje da djeca imaju veće šanse da pokažu uspjeh u učenju kada nastavnici i roditelji međusobno sarađuju. Roditelji mogu saznati kako pomoći djeci u učenju engleskog na web portalu dizajniranom posebno za roditelje http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en/parents

Osim ovih portala, British Council je dizajnirao i web portal http://learnenglish.britishcouncil.org/en za odrasle koji uče engleski jezik. Ovaj portal je također besplatan i nudi mnoge tekstove, vježbe, video klipove i sve što vam je potrebno za učenje engleskog jezika.