Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rifat Delić: Stanje sigurnosti na prostoru ZDK zadovoljavajuće

Centralna svečanost obilježavanja 15. maja, Dana policije MUP-a ZDK, održana je danas u Zenici u prisustvu brojnih zvanica, gostiju i sugrađana. Nakon svečanog postrojavanja 7 policijskih ešalona, policijski komesar ZDK Fahrudin Bečirović, predao je raport ministru unutrašnjih poslova ZDK Rifatu Deliću.

– Tokom  prošle godine MUP ZDK svoje zadatke izvršio je u najvećoj mogućoj mjeri i stanje sigurnosti na prostoru kantona je na zadovoljavajućem nivou, istakao je u svom obraćanju ministar Delić, navodeći da je lani smanjen broj teških krivičnih djela, da su sva rasvijetljena, a njihovi počinioci predati nadležnim organima na dalji postupak, a smenjen je i broj krađa motornih vozila, saobraćajnih nezgoda, te broj smrtno stradalih i teško povrijeđenih u njima.

U ime Vlade ZDK čestitke pripadnicima kantonalnog MUP-a za Dan policije uputio je premijer kantona Fikret Plevljak, navodeći da će kantonalna Vlada i ubuduće pružati podršku u stvaranju što boljih uslova za rad policije.

Najzauslužnijim pojedincima i organizacionim jedinicama policije ZDK danas su uručene nagrade i priznanja. Zastava MUP-a sa državnim grbom pripala je Policijskoj stanici Žepče, a pohvala ministra – Odsjeku za pravne, kadrovske poslove i logistiku, dok je policijska medalja za hrabrost dodijeljena Fahrudinu Bečiroviću, policijskom komesaru Uprave policije MUP-a ZDK. Zlatna policijska značka ove godine pripala je komandiru Policijske stanice Breza Fahrudinu Pušini, a Srebrne značke dobili su: Šaban Smriko i Mujo Patković, inspektori Sektora kriminalističke policije Odsjeka za opći kriminalitet.
U sklopu obilježavanja Dana policije MUP-a ZDK položen je i vijenac na spomenu-ploču policajcima palim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

(RTV Zenica)