Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izvoz povećan za 27%. Prevent je ekskluzivni dobavljač automobilskih presvlaka za Volkswagen i Audi modele

Prevent je početak godine obilježio porastom izvoza u odnosu na prošlu godinu za čak 27%. Samo u prvom kvartalu 2011. ukupno je prodato 350.000 garnitura, što je najveći izvoz ikad ostavaren u Preventu u ovako kratkom periodu.

„Novi rekord u isporukama  postignut je u martu kada je izvezeno 124.487 garnitura presvlaka, što je najveći pojedinačni izvoz za jedan mjesec zabilježen do sada“, izjavio je predsjednik Uprave Prevent BH Almir Jazvin.  „Najveći rast  zabilježen je na Volkswagen programima, posebno modelu Passat B7, gdje je samo u martu prodato 30.995 autopresvlaka“.

Prevent je ekskluzivni dobavljač

Prevent u Bosni i Hercegovini proizvodi presvlake za prvu ugradnju u automobilska sjedišta za svaki novi Passat koji se proizvede u Volkswagenu. Pored projekata za Volkswagen modele, Prevent isporučuje proizvode i za modele Audija, i to Audi A1 koji je bh. javnost predstavljan krajem prošle godine. Prevent je jedini dobavljač kožnih autopresvlaka za ovaj model. „Jako smo ponosi na tu činjenicu. Ukazano povjerenje nastojimo opravdati kroz fleksibilnost u poštivanju termina i kvalitet proizvoda“, dodaje Jazvin.

Kontinuirani rast i razvoj

Prevent je ove godine dobio još jedan projekat, a radi se o izradi automobilskih presvlaka za najnoviji audijev model Audi Q3. To je još jedna ilustracija  profesionalnosti u poslovanju vodećeg bh. izvoznika koji se kontinuirano razvija i raste.