Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Probudi se, pokreni se”

Udruženje „Damar omladine“ iz Visokog u saradnji sa Zavičajnim muzejom Visoko povodom obilježavanja 14. maja – Evropske noći muzeja, organizuje izložbu likovnog stvaralaštva pod simboličnim nazivom „Probudi se, pokreni se“. Izložba nije tematska, ali je sa akcentom na kulturno naslijeđe BiH, te se i ove godine realizuje u sklopu ICOM-ovog projekta „Muzej i sjećanje“.

Ovim putem pozivamo sugrađane od 15 do 30 godina starosti, a koji se bave nekim vidom umjetnosti, da obavezno uzmu učešće u navedenoj izložbi.

Za učešće priložiti 3 rada, a u slučaju fotografija 5 radova, sa podacima o svakom radu koji obuhvataju: ime i prezime autora, naziv djela, godina nastanka, tehnika, dimenzije. Nakon prijema radovi će proći stručnu selekciju.

Poziv ostaje otvoren od petka, 22. aprila, do subote, 07. maja, kada zainteresovani građani mogu donijeti radove u prostorije udruženja „Damar omladine“, club DOM,

ul. Dr. Džananovića br. 20, u terminu od 10.00 do 22.00 sata.

Učešćem u ovoj akciji zajedno afirmišemo i propagiramo kulturno-umjetničko stvaralaštvo mladih Visokog, te im pružamo priliku da svoj talenat probude i pokrenu u pozitivnom smislu.

Dodatne informacije na broj: 061/363-712