Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvorena izložba Admira Ganića

U visočkoj Galeriji “Likum '76” postavljena je prva samostalna izložba akademskog grafičara Admira Ganića, pod nazivom “Usnuli zavičaj – tiho svjedočanstvo kolektivne memorije”, koja je uglavnom plod njegovog diplomskog rada na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, dopunjena određenim radovima iz postdiplomskog ciklusa na kojem Admir Ganić upravo radi.
“Od ove godine sam član Udruženja likovnih umjetnika BiH i odlučio sam se da organizujem i svoju prvu samostalnu izložbu, koju sam posvetio svom gradu Visokom. Tematika izložbe je vezana za moj zavičaj, za moju zemlju, pa tu imamo motive koji su vezani za Bosnu i djelomičano za Hecegovinu. To su određene povezice prošlosti i modernog doba i eventualno nekih tradicionalnih stvari koje su ostale u našem narodu.” – rekao je autor, akademski grafičar Admir Ganić.
Na izložbi je predstavljeno preko 20 grafičkih otisaka u različitim tehnikama sa kojima je radio mladi visočki akademski grafičar, inače dobitnik Prve nagrade u oblasti grafike na Nagradnom konkursu za likovne radove studenata završnih godina i apsolvenata studija likovnih umjetnosti na visokoškolskim ustanovama u F BiH.