Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izvještajna Skupština

Izvještajna Skupština  UP „Solidarnost – Vi“  Visoko održana je u velikoj sali zgrade Općine Visoko. Podnesen je izvještaj o radu udruženja za 2010.g., izvještaj Nadzornog odbora o finansijskom stanju udruženja, kao i godišnji plan rada i finansijski plan prihoda i rashoda za 2011.g.

Kako je za Visoko.co.ba izjavio predsjednik udruženja Jusuf Mušinbegović penzionerima, članovima ovog udruženja dato je između 280 i 300 kredita, 180 namjenskih kredita, podmirene su njihove potrebe za drva. Planirali smo otići na dva izleta koja nismo uspjeli realizovati zbog slabog odziva, ali smo imali vanredne međudržavne susrete sa penzionerima Crne Gore i Srbije. Te ćemo susrete imati i u drugoj polovini ove godine i mi ćemo biti domaćini. U materijalno-finansijskom smislu smo pozitivno poslovali i čak smo jedan dio sredstava prenijeli u ovu godinu – izjavio je Mušinbegović.

Zbog statusa penzionera obratit će se otvorenim pismom novom premijeru i Vladi ZDK, jer neki potezi koji su učinjeni prema udruženjima nisu dobri za penzionere.