Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Veliki uspjesi u prošloj godini

U Visokom je održana redovna izvještajna Skupština Saveza za sport i rekreaciju invalida opštine Visoko, na kojoj je delegatima i članovima Saveza prezentiran rad u protekloj godini, ali i najavljene aktivnosti za 2011. godinu. Skupštini je prisustvovao i Izudin Husanović, predsjednik Saveza za sport i rekreaciju invalida Ze-do kantona, koji je dao podršku u radu visočkom Savezu, te pohvalio koordinaciju sa svim članovima kantonalnog Saveza.
“Naš savez je uvezan kroz sistem takmičenja u osam opština i drago mi je uvijek doći u Visoko, posebno kada su ovakve prilike u pitanju. Ono što je interesantno je da smo na Skupštini saveza donijeli odluku da svaki član saveza bude domaćin kantonalnim takmičenjima, a najbolji pojedinci na tim takmičenjima činiće selekciju, odnosno reprezentaciju Ze-do kantona, koja će prema kalendaru takmičenja učestvovati na federalnim takmičenjima, a biće i kandidati za reprezentaciju BiH.” – rekao je Husanović.
Prema riječima Senada Goralije, člana UO Saveza za sport i rekreaciju invalida opštine Visoko, iz predstavljenog  izvještaja o radu jasno se oslikava da su i pored jako teške situacije i problema koje imaju, visočki takmičari učestvovali na brojnim takmičenjima, na svim nivoima.
“Tu smo ostvarili dobre rezultate i sa ponosom mogu reći da su sportisti invalidi sa područja Visokog prošle godine ostvarili velike uspjehe. Kada je finansijski izvještaj u pitanju, određena sredstva iz prošle smo prenijeli u ovu godinu, a u pitanju je oko 5 hiljada KM koje su ostale neutrošene. Ta sredstva su ostala neutrošena zbog planskih aktivnosti i bila su namijenjena za rad na našim prostorijama, ali kako nismo još uvijek dobili te prostorije, nismo ih mogli ni raditi. Za 2011. godinu rukovodili smo se objektivnim mogućnostima, tako da smo ove godine domaćini kantonalnog takmičenja u boćanju koje će biti održano u maju mjesecu. Osim toga smo suorganizatori kantonalnog takmičenja u malom fudbalu, koje će biti održano u Zenici.” – dodao je Goralija.