Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Podrška Vlade ZDK-a Tadiću i Mamiću

Eksplozija koja se desila 11.04.2011. godine na parking prostoru ispred zgrade Vlade ZDK u aktuelnom političkom i društvenom trenutku ima svoju posebnu jačinu i snagu. Ne prejudicirajući uopšte rezultate započete istrage, Vlada ZDK jedinstvena je u namjeri da se sve okolnosti ovog događaja izvedu na čistac. Najprije, gospodinu Tadiću i gospodinu Mamiću izražavamo naše žaljenje radi pretrpljenog događaja i pružamo im našu potpunu, iskrenu i nesebičnu kolegijalnu i ljudsku podršku. Vlada Zeničko-dobojskog Kantona očekuje i nalaže Ministarstvu unutrašnjih poslova Ze-do Kantona i Kantonalnom tužilaštvu da nastave sa svim mogućim radnjama na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj, a naročito:

– Da nepobitno utvrde, dokažu i dokumentuju sve činjenice i okolnosti pod kojima se desila eksplozija;
– Da nepobitno utvrde, dokažu i dokumentuju karakter eksplozije;

– Da, ukoliko za to postoje osnovi sumnje da su eksploziju uzrokovali bilo koji pojedinci, izvrši njihovu identifikaciju, pronađe ih i utvrdi motive, te postupi sa njima u skladu sa važećim zakonima ove države.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona isto ponašanje očekuje i od svih ostalih učesnika koji su uključeni u istragu i istražne radnje povodom ovoga slučaja.
Vlada Zeničko-dobojskog kantona nudi svu moguću podršku i pomoć svim organima uključenim u istragu povodom ovoga slučaja.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona