Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Eksplodirala naprava pod vozilom poslanika Skupštine ZDK

Na automobilu Ive Tadića, županijskog zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojske županije iz redova HDZ-a BIH, danas je na parkingu u Zenici došlo do eksplozije pod zasad nepoznatim okolnostima.

Naime, nakon završetka pete ovogodišnje sjednice Skupštine ZDŽ-a, oko 13.20 sati kada su se zastupnici razišli i kretali prema svojim vozilima, žepački zastupnik Ivo Tadić Iva zajedno je sa drugim zastupnikom Perom Mamićem sjeo u auto i odmah nakon što je dao kontakt došlo je do eksplozije.

Od siline eksplozije, na automobilu marke Passat, registarskih oznaka A18-J-420, pukla je zadnja desna guma, razbijene su plastične zaštitne kape na zadnjim točkovima, otvorio se prtljažnik automobila i ispod automobila se vidi dio koji je odlomljen. U trenutku eksplozije u automobilu su bili Tadić i Mamić, a na svi sreću nijedan od njih dvojice nije ozlijeđen.

HDZ BiH najoštrije osuđuje teroristički napad na Ivu Tadića, predsjednika OO HDZ BiH Žepče, zastupnika HDZ BiH u Skupštini Ze-do županije i izaslanika HDZ BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH, te Peru Mamića, zastupnika HDZ BiH u Skupštini Ze-do županije.

“Ovaj najteži oblik terorizma događa se nakon što su proteklih dana upućivane anonimne prijetnje našim dužnosnicima ne samo u Ze-do županiji, već i u drugim županijama u Federaciji BiH gdje većinu čini bošnjačko pučanstvo.

HDZ BiH se neće dati zastrašiti bilo kakvim prijetnjama i napadima, te stoga pozivamo cjelokupno članstvo da ustraje djelovati u interesu zaštite i slobode Hrvata u BiH kao i svakog njenog čovjeka.

Tražimo od nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini da poduzmu sve korake kako bi se otkrili počinitelji ovog bezumnog napada koji je istovremeno i napad na demokraciju i slobodu političkog djelovanja.

Uvjereni smo da ovaj incident sigurno neće obeshrabriti Hrvate u BiH da zajedno sa svojim legitimnim predstavnicima ustraju u pravednoj borbi za jednaka prava svih konstitutivnih naroda u BiH”, stoji u priopćenju Ureda za informiranje HDZBiH.

“Nakon završetka sjednice došao sam do automobila, sjeli smo i otvorili prozor da se provjetri, jer je vozilo stajalo u sredini parkinga i na suncu. Samo što sam dao kontakt da upalim motor automobila došlo je do eksplozije, koja nas je u prvi tren prepala, ali smo odmah istrčali iz vozila, koji je bio u prašini, jer smo se bojali da ne plane. Ne znam što se dogodilo, nadam se da će policija utvrditi o čemu se radi, a istraga i tužiteljstvo reći svoje”, rekao je za Zedu Ivo Tadić Iva.

Na mjesto eksplozije odmah su stigli pripadnici policije Policijske uprave I Zenica, koji su obavili očevid, a nakon završetka izvješća policija će priopćiti uzroke ove nesvakidašnje eksplozije.

www.depo.ba