Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Šampioni u Tomislav-Gradu

Nakon otvaranja takmičarske sezone 2011. u Taekwondou, Taekwondo klub „Bosna“ Visoko nastupio je na svim dosadašnjim prvenstvima koja su se održavala u Bosni i Hercegovini. Ono što je najbitnije za ovaj klub jeste da je na svim dosadašnjim nastupima u ovoj godini osvojio prva mjesta u ukupnom poretku prvenstava u Bihaću, Mostaru, Posušju, Hadžićima, uključujuči i posljednje održano Međunarodno Taekwondo prvenstvo u Tomislav-Gradu 9. aprila ove godine.

U Tomislav-Gradu učestvovalo je 30 klubova sa preko 250 takmičara iz BiH, Hrvatske i Slovenije, a borbe su se odvijale na 3 borilišta s elektronskim pancirima.

Taekwondo klub „Bosna“ Visoko na ovom prvenstvo osvojio je 14 medalja (7 zlatnih, 5 srebrenih i 2 bronzane) dok su klubu pripala 4 pehara za osvojeni plasman:

-1 mjesto u kategoriji MLAĐI KADETI

-2 mjesto u kategoriji STARIJE KADETKINJE

-3 mjesto u kategoriji STARIJI KADETI.

PRVO MJESTO u ukupnom poretku prvenstva, u konkurenciji 30 klubova, pripalo je visočkom Taekwondo klubu „Bosna“ Visoko.

Pehar i čestitke za osvojeno prvo mjesto u ukupnom poredku,po peti put za redom u ovoj takmičarskoj sezoni ,u Tomislavgradu uručio je lično, delegat Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine Petar Boban predsjedniku i glavnom treneru Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko gospodinu Edinu Kajeviću.

Iz uprave Taekwondo kluba ističu da su zadovoljni dosadašnjim ostvarenim rezultatima kluba iako se u svom radu susreću sa ozbiljnim problemima, kao što su nedostatak adekvatnog prostora za obavljanje kvalitethih treninga, kao i tatami poda bez kojeg je skoro nemoguće obaviti valjan borbeni tening bez povrede takmičara, obzirom da je Taekwondo olompijski borilački sport koji zahtijeva jako kvalitetne kondicione i borbene treninge da bi se postigli dobri rezultati.

U narednom periodu klub nastavlja pripreme za predstojeće Međunarodno prvenstvo u Bijeljini krajem ovog mjeseca, a zatim državno prvenstvo u borbama koje će se održati u Kaknju, polovinom mjeseca maja ove godine.