Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ništa od Regionalne lige?

Iako se s nestrpljenjem očekivao konačan dogovor o formiranje Regionalne lige za rukometaše sve je izvjesnije da će još jedna dobra ideja ostati neostvarena. Naime, na adresu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, koji je inače i bio idejni tvorac formiranja Regionalne lige stigao je dopis iz Sparkasse banke u kojem se navodi:

“Obzirom da su naši dosadašnji pregovori vezani za osnivanje i sponzoriranje Regionalne rukometne lige od strane Erste i Sparkasse grupacije otišli u neočekivanom smjeru, sa žaljenjem vas obavještavamo da ne možemo biti pokrovitelji lige. Budući da su se troškovi lige povećali za duplo od dogovorenog iznosa u sklopu sponzorskog paketa, nismo u mogućnosti izdvojiti dodatni budžet mimo onog koji je dogovoren sa predstavnicima Erste Sparkasse Grupe”.

Problem zbog kojeg je Sparkasse banka odustala od sponzorisanja lige su enormno povećani troškovi iste, za koju su ponajviše zasluženi hrvatski klubovi Zagreb i Nexe jer su tražili mnogo više novaca od svih ostalih klubova.

“Izuzetno nam je žao što je došlo do ovakve promjene, posebno jer je inicijativa lige došla upravo iz Rukometnog saveza BiH i Sparkasse Bank BiH i mi smo uložili ogroman angažman da animiramo i pridobijemo članice Erste grupe iz drugih zemalja za učešće. Ipak, povećanje iznosa sredstava koje bi grupa morala izdvojiti za sponzorstvo nismo u mogućnosti niti opravdati, niti izdvojiti. Ukoliko se u budućnosti pojave ideje za nekim sličnim ili drugačijim projektom, a koji bi mogao biti uspješno realiziran, molimo vas da nas kontaktirate u cilju zajedničke saradnje”, navodi se na kraju dopisa koji je stigao u RSBiH iz Sparkasse banke.

(sportsport.ba)

Posted in BiH