Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

DOM klub otvorio svoja vrata

Članovi Udruženja Damar omladine otvorili su danas  omladinski klub u Visokom DOM klub, na mjestu bivšeg kafea MOVIE. Otvaranju su prisustvovali brojni članovi udruženja i gosti među kojima su bili i oni koji od početka podržavaju njihove aktivnosti.

„Cilj otvaranje DOM kluba je da se na jednom mjestu okupe svi članovi kao i simpatizeri koji mogu i žele na bilo koji način podržati Udruženje Damar Omladine“ -istakao je za Visoko.co.ba Adnan Mević predsjednik Udruženja koji je naglasio da su dosadašnji projekti koje je provelo ovo udruženje urađeni „iz kafane“ jer nisu imali svojih prostorija za okupljanje i rad.

Iako su tražili, prostor za svoj rad nisu uspjeli obezbijediti preko Općine Visoko, ali su uz pomoć nekoliko sponzora uredili iznajmljeni prostor koji će koristiti u budućnosti.

„Pozivam sve simpatizere Udruženja Damar omladine da dodju i posjete nas, kako bismo razmijenili mišljenja i iskustva i zajedno radili na projektima koji će mladima osigurati zadovoljavanje svih njihovih potreba, ali i rad koristan za cijelu zajednicu“.-izjavio je Mević

Damar Omladine je u deset mjeseci koliko postoji organizirao nekoliko uspješnih projekata među kojima se ističu „Dani suživota i tolerancije“, izložbu „Potrudi se, pokreni se“, „Visoko živi“.

DOM klub je namjenjen članovima ovog udruženja, pa će učlanjenje u naredna dva dana iznositi simbolične 2 KM za godišnju članarinu.

Kako ističe Mević, Damar omladine će nastaviti raditi projekte korisne za društvenu zajednicu.{joomplucat:61 limit=13|columns=4}