Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

„ Vjerovali ili ne “

Građevina od više spratova neobićnog izgleda, nanizana od zahrđalog željeza do raskomadanog betona zvana „VEMA“, kandidat je za trinesto svjetsko čudo. Nedavno su objavljene nominacije za izbor svjetskih čuda, za koje će se glasati preko Facebook-a tokom 2011. godine i na listi se našla i nekadašnja Visočka robna kuća“VEMA“, kao jedina nominacija sa prostora jugoistočne Evrope. Od 375 nominovanih u najuži izbor će ući 30 fenomena od kojih će tokom 2011. godine biti izabrano 13. svjetsko čudo.

Zahvaljujući jednoj Japanskoj marketinškoj agenciji i njenoj distribuciji  razglednica, na kojima se nalaze iz više uglova snimci robne kuće „VEMA“,  sa nagradnim pitanjem koje je snage bio zemljotres što je razorio ovu građevinu, alarmirana je svjetsku javnost  koja je brzo djelovala i građevinu uvrstila na listu nominiranih za 13. svjetsko čudo.

Kako se zbog nominacije ubrzo očekuju posjete brojnih  novinskih i tv ekipa iz svih krajeva svijeta našem gradu, velike svjetske marketinške agencije su već otkupile prava pakovanja u konzerve i distribuciju specifičnog  „Visočkog  zraka“. Zrakje postao poznat zahvaljući svojoj originalnosti, te posebno iskustvima mnogobrojnih turista koji su posjetili naš grad i imali priliku da udišu zrak.

Agencija  „Faxtele“