Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prevent predstavio svoje proizvode i poslovnu politiku na Auto moto sajmu u Tuzli

Lider u automobilskoj industriji Bosne i Hercegovine, Prevent bio je jedan od izlagača na trodnevnom Auto-moto sajmu u Tuzli koji se završava danas. Kroz javni nastup i lične kontakte produbljeno je razumijevanje za aktivnosti i poslovnu politiku Preventa. Vodeći bh. izvoznik je ovom prilikom predstavio i svoje proizvode što uključuje presvlake za automobilska sjedišta, koja se izrađuju u proizvodnim pogonima u Visokom, Zenici i Goraždu, te kočione diskove koji se izrađuju u Jelahu.  Prevent svoje poslovanje zasniva na strateškom partnerstvu sa Volkswagenom, vodećim evropskim proizvođačem automobila.

Primjer uspješnog poslovanja

Govoreći u ime Prevent grupacije u Bosni i Hercegovini, direktor FAD Jelaha Čazim Hamzić je predstavio sve firme članice, njihove proizvodne aktivnosti, zastupljenost Grupacije na globalnom tržištu, kao i viziju koja stoji iza uspjeha Preventa. ”Osnovni cilj našeg poslovanja jeste kvalitet proizvoda uz brigu za uposlenike i okoliš, te daljnji razvoj Grupacije u smjeru integratora kompletnog sjedišta za automobile”, istakao je Hamzić. ”Ovakav pristup poslovanju omogućio je Preventu da u ovoj godini dobije nove projekte i proširi spektar poslovanja, a samim tim i kreira nove poslove. U prošloj godini smo otvorili preko 1.000 novih radnih mjesta i dobili priznanje za društvenu odgovornost“, dodao je Hamzić.

Mogućnosti razvoja bh. ekonomije

Načelnik općine Tuzla Jasmin Imamović izrazio je zadovoljstvo da u Bosni i Hercegovini postoje firme poput Preventa, a činjenicu da Prevent Leather dnevno preradi preko 2.000 sirovih koža istakao kao mogućnost otvaranja prateće industrije u Bosni i Hercegovini. Tu je posebno izdvojio izgradnju lokalnih farmi za proizvodnju i preradu mlijeka, mesa i kože.