Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Taekwondo klub „Bosna“ postao ekipni državni prvak BiH u tehnici za 2011.godinu

Nakon svakodnevnih treninga koji su uvedeni  za takmičarsku selekciju  u Taekwondo klubu „Bosna“ Visoko, pokazalo se da se samo tako mogu ostvariti najbolji rezultati u ovom Olimpijskom borilačkom sportu.

Protekli vikend (26.03.2011) ostat će zabiležen kao historijski datum za Taekwondo klub „Bosna“ Visoko.

Naime, u organizaciji  Taekwondo saveza BiH i Taekwondo kluba „Poskok“ iz Posušja, 26.03.2011.godine u Posušju održano je 3. državno Taekwondo prvenstvo BiH u tehnici gdje je učestvovalo 28 klubova iz Bosne i Hercegovine sa oko 250 takmičara.

Taekwondo klub „Bosna“ Visoko na ovom prvenstvu nastupio je sa 13 takmičara od kojih su trojica  postali državni prvaci BiH u tehnici za 2011.godinu, dok su dvojica postali viceprvaci, a peterica su bili  trećeplasirani.

U ukupnom zbiru rezultata Taekwondo klubu „Bosna“ Visoko pripalo je prvo ekipno mjesto, time je naš klub prvi put, zvanično  postao državni prvak BiH u tehnici za 2011. godinu, što je do sada jedan od najvećih uspjeha ovog kluba na državnom nivou.

Obzirom da smo u prošloj godini imali dvojicu državnih prvaka i dvojicu viceprvaka u tehnici, rezultat sa ovogodišnjeg prvenstva jasno govori  o kvalitetu i ozbiljnosti rada u klubu.

Također, treba naglasiti da je Mustafa Omanović, državni prvak sa ovog prvenstva ujedno i dvostruki državni prvak BiH u tehnici od prošle, 2010.godine. Osim Mustafe Omanovića zlatnim medaljama na 3 državnom prvenstvu BiH u tehnici  okitili su se  Klepo Nedim i Amel Kajević.

Viceprvaci i srebrene medalje osvojili su Kadir Ramović i Mirza Osmanbegović, dok su trrćeplasirani bili Almina Mušinbegović, Emra Ramović, Ismar Korač, Osman Osmanbegović i Belmin Osmanbegović.

Uporedo sa tehničkim prvenstvom u Posušju, održavalo se i 8. državno prvenstvo u borbama za seniore, na kome je nastupio naš takmičar Almin Kajević u kategoriji -79 kg koji je osvojio 3. mjesto u ovoj kategoriji.

Taekwondo klub „Bosna“ Visoko istim tempom nastavlja pripreme za predstojeće Međunarodno taekwondo prvenstvo u Tomislavgradu, koje će se održati  polovinom slijedećeg mjeseca, i Državno taekwondo prvenstvu u borbama  za juniore i kadete, koje će se održati u Kaknju početkom mjeseca maja.