Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosna-Prevent – Sloga 32:28 (18:15)

KSC“Mladost“. Gledalaca: 200. Sudije: Nermin Salkanović i Vladimir Zeljko (oba Zenica). Delegat: Mladen Raić (Mostar). Sedmerci: Bosna 9(6), Sloga 4(4). Isključenja: Bosna 6 min, Sloga 4 min.

BOSNA-PREVENT: Tatar ( 4 odbrane), Šapčanin, Balta 1, Vranac 2, Zečević 1, Selimović 4, Omerović 4, Omanović, Skopljak 1, Ahić 3(1), Sirćo 4, Mustafić 10(5), Geko 2, Limo, Begović, Žiga (7 odbrana). Trener: Samir Jamaković.

SLOGA: Šabanović ( 1 gol, 17 odbrana, 2 sedmerca), Katičić, Mitrović, Antonović 3, Mandarić 1, Dokić 8(4), Radulović, Pavlov 4, Vukičević 3, Panić 1, Manjić 3, Beljić 4, Kuzman. Trener: Zoran Dokić.

Rukometaši Bosne-Prevent su u prvoj utakmmici četvrtfinala Kupa BiH savladali dobojsku Slogu sa četiri gola razlike, 32:28. Bila je to dopadljiva rukometna predstava u kojoj je Bosna od prve minute bila u vodstvu, ali nikad više od razlike koja je bila i na kraju. U nekoliko navrata se činilio da visočki rukometaši mogu i do ubjedljivije pobjede, ali dekoncetracija u igri i sjajni golman Sloge Šabanović, to nisu dozvoljavali. Raduje svakako dobar nastup i mladog golmana Bosne Farisa Žige, te također mladih Vranca, Balte i Skopljaka koji su u jednom momentu zajedno bili na parketu i to uopće nije loše izgledalo. Revanš susret se igra sredinom aprila u Doboju, a veliko je pitanje može li ova prednost biti dovoljna Bosni-Prevent da izbori plasman na završni turnir četiri najbolja tima u Kupu BiH.