Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U subotu nastavak takmičenja Općinske nogometne lige Visoko

U prostorijama Općinskog nogometnog saveza Visoko, utorak 22. marta u 18 sati, održan je sastanak Izvršnog odbora ONS Visoko. Na dnevnom redu sastanka bio je dogovor oko nastavka sezone Općinske nogometne lige Visoko, te dogovor o sprovođenju seminara za fizioterapeute. Odziv članova Izvršnog odbora bio je više nego zadovoljavajući, pa su prostorije ONS bile tijesne da prime sve zainteresovane članove. Na sastanku je dogovoreno da se ONL nastavi već sljedeći vikend, 26. marta, i to utakmicom Bratstvo – Uskok, a u nedjelju, 27.03., odigrat će se i sve ostale utakmice 12. kola. Osim utakmica proljetnog dijela prvenstva u ONL Visoko, na proljeće će biti potrebno odigrati i zaostala dva kola jesenjeg dijela koja su u novembru odgođena zbog nevremena. Zbog zgusnutog rasporeda na proljeće odlučeno je da se nekoliko kola igra i srijedom kako bi se do ljeta prvenstvo završilo. Jedna do dvije utakmice će biti igrane subotom, a sve ostale nedjeljom.

Općinski nogometni savez je za subotu organizovao seminar za fizioterapute, gdje će zainteresovani moći naučiti osnove pružanja prve pomoći kod sportskih povreda. Ovim seminarom se nastoji  poboljšati educiranost osoba koje rade u klubovima i vrše dužnost fiziterapeuta tokom utakmica ONL, što će dodatno uticati na dizanje kvaliteta samog takmičenja na veći, kvalitetniji nivo.

Na sastanku je također istaknuto zadovoljstvo velikom zainteresovanošću klubova sa područja cijele naše općine da učestvuju u ovom takmičenju. A obzirom na registraciju i novih klubova, uz postojećih 14, na jesen postoji opcija da se igraju dvije lige, i to Prva i Druga općinska liga Visoko. Poređenja radi Mostar ima registrovana četiri fudbalska kluba, dok općina Visoko samo u ovoj ligi sada broji 14 klubova, a zainteresovanih je sve više.

Evo i kompletnog rasporeda 12. kola ONL:

Bratstvo – Uskok (26.3.)
7.april – Sloboda (27.3.)
Kralupi – Liješeva (27.3.)
Porijećani – Dijamant (27.3.)
Gračanica – Goduša (27.3.)
Zmaj – Rosulje (27.3.)
Ljiljan – Zanatlija (27.3.)

Trenutno stanje na tabeli izgleda ovako:

1     Liješeva     30
2     Zmaj         24
3     Bratstvo     22
4     Zanatlija     20
5     Uskok        19
6     Gračanica   16
7     Ljiljan        16
8     Poriječani   14
9     7.april        14
10     Sloboda   12
11     Kralupi      8
12     Goduša     8
13     Rosulje     6
14     Dijamant   5

Detaljnije o ONL saznajte na našoj stranici