Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Reaguju protivnici izgradnje spalionice u Visokom

OSLOBOĐENJE

Nezavisni BH dnevnik

Džemala Bijedića 185 Sarajevo

PREDMET: REAKCIJA NA IZJAVU direktora divizije Preventa u BiH Adnana Smailbegovića

Dana 22.03.2011.g. objavili ste tekst u dijelu biznis i ekonomija te intervjuisali gospodina Adnana Smailbegovića. U dijelu koji govori o postrojenju za organski otpad iznio je netačnu tvrdnju, citiram: „Sredinom marta u Visokom je održana javna rasprava u okviru koje je projekat predstavljen zainteresiranim stranama, predstavnicima lokalne zajednice, na kojoj nije bilo ozbiljnih primjedbi na ovaj projekat“.

Ovom izjavom se javnosti plasira informacija da je sve uredu i da je Visoko ZA izgradnju spalionice. Međutim zapisnik sa javne rasprave održane 09.03.2011.g. o Studiji za procjenu uticaja na okoliš postrojenja za termičku obradu otpada spalionica Prevent Leather broj: UP-I-05/2-23-5-394/10 od 09.03.2011.g. govori o izražavanju stava javnosti građana općine Visoko PROTIV IZGRADNJE SPALIONICE.

Ovoj činjenici u prilog govori i potpisvanje peticije od strane građana općine Visoko protiv izdavanja okolinske dozvole za spalionicu u Prevent Leather d.o.o. Visoko. Istu podržavaju UO Damar Omladine, Eko Viking, UORI Budi mi prijatelj, te ostala mnogobrojna udruženja i pojedinci, a  potpisano je već oko 3050 građana na istu.

 

Visoko, 22.03.2011.g.                                                     Potpisnici reakcije:

Vijećnica OV Visoko Dinka Omanović

UO Damar omladine Visoko

Udruženje Eko viking Visoko

UGIR Budi mi prijatelj Visoko