Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

19 medalja, od toga 8 zlatnih na “Hadžići Openu”

Nakom otvaranja takmičarske sezone 2011. u Bihaću 26/27.02.2011.godine  na Međunarodnom Taekwondo prvenstvu „Bihać open“, gdje je Taekwondo klub „Bosna“ Visoko osvojio prvo ekipno mjesto sa 17 medalja: 11 zlatnih, 3 srebrene, 3 bronzane, ovaj visočki Taekwondo klub i dalje dokazuje da je sasvim zasluženo proglašen najuspješnijim sportskim kolektivom općine Visoko u 2010. kao i najtrofejnijim klubom Taekwondo saveza BiH.

Naime, Taekwondo klub „Bosna“ Visoko zabilježio je još jedan važan i uspješan nastup na prvom Međunarodnom multidisciplinarnom Taekwondo prvenstvu koje je održano protekle subote,19.03.2011.godine u Hadžićima.

Na ovom prvenstvu učestvovalo je 18 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije sa 260 takmičara.

Takmičarsku selekciju Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko predstavljalo je 24 takmičara koji su osvijili 19 medalja: 8 zlatnih, 4 srebrene i 7 bronzanih, a klubu su pripala dva pehara: za osvojeno prvo mjestu u ukupnoj konkurenciji prvenstva i drugi pehar pripao je našem borcu Velidu Kajeviću koji je proglašen najboljim borcem prvenstva u konkurenciji 260 takmičara. Velid je imao 5 borbi od kojih je 4 završio u svoju korist prije isteka sudijskog vremena, atraktivnim nokautima i jednu borbu ubjedljivom razlikom poena. Zlatnim medaljama na prvom Međunarodnom multidisciplinarnom prvenstvu u Hadžićima okitili su se: Kadir Ramović, Rijad Kapetanović, Nedim Bećar,  Ismar Korač, Velid Kajević, Belmin Osmanbegović, Džejlana Kovačević i Adisa Mušinbegović. Srebrene medalje osvojili su: Adin Silajdžija, Hamza Islamović, Almina Mušinbegović i Lamija Durmić, dok su bronzane medalje pripale:  Harunu Omanoviću, Mirzi Suljiću, Amelu Kajeviću, Nedimu Klepi, Nihadu Kučaninu, Mustafi Omanoviću i Emri Ramović.


“Taekwondo klub ‘Bosna’ Visoko predstojeću sedmicu provest će u intenzivnim pripremema za nastup na državnom prvenstvu BiH u tehnici koje će se održati sljedećeg vikend u Posušju, gdje se također nadamo dobrom rezultatu jer u prošloj godini smo imali dva državna prvaka i dva viceprvaka BiH u tehnici” – ističu iz uprave Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko i upućuju iskrene čestitke svojim takmičarima za osvojene rezultate na prvom Međunarodnom multidisciplinarnom prvenstvu u Hadžićima.