Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Počelo prilagođavanje Gradskog kina svečanoj dodjeli najboljim

Ulazimo u posljednju sedmicu priprema za organizaciju manifestacije “Visoko.co.ba bira najbolje u 2010”. Tim povodom počelo je preuređenje izgleda Gradskog kina Visoko i prilagođavanje scenariju same dodjele priznanja. Kompletna unutrašnjost sale kina je uklonjena, a od danas (ponedjeljak) počinje postavljanje opreme i novog enterijera. Manifestacija je zvanično najavljena za subotu u 20:00 sati jer je prvobitno bilo najavljeno da će nogometna reprezentacija BiH kvalifikacijsku utakmicu protiv Rumunije igrati u petak 25.03, međutim naknadno je odlučeno da se utakmica ipak igra u subotu od 19:00 sati. Zbog toga program manifestacije će djelimično biti prilagođen tako da zvanični dio dodjele priznanja počne nakon utakmice kako bi sve zvanice ipak uspjele pogledati nacionalni tim i prisustvovati manifestaciji.

Svi prisutni te večeri u Gradskom kinu će biti iznenađeni ne samo izgledom kina za tu priliku nego i načinom dodjele priznanja. Svi koji su mislili da će se “Visoko.co.ba” poigrati najsvjetlijim i najponosnijim historijskim trenucima ovoga grada i države Bosne i Hercegovine, odnosno najvećeg od svih Visočana i Bosanaca ikad, likom i djelom Tvrtka I Kotromanića za čije vladavine je Bosna bila najveća, upali su u zamku. Naše iskrene namjere u promociji Visokog i svih njegovih vrijednosti kroz dodjelu priznanja bit će poznate nakon završetka manifestacije kojoj će, već potvrđeno, prisustvovati svi pozvani gosti i sponzori.

Prije svečane dodjele priznanja da bi se upoznali sa kraljevskom historijom svoga grada, istoga dana 26.03. (subota) u 11:00 sati u Zavičajnom muzeju bit će postavljena izložba pod nazivom “Korijeni Bosne” autorica prof. Habibe Efendira – Čehić i prof. Aiše Agić – Barut, te predavanje prof. dr. Envera Imamovića s nazivom „Korijeni Visokog“. Predavanje će biti održano u  MSŠ “Hazim Šabanović” u Visokom u 15:00 sati. To će biti prilika da se kaže nešto više o značaju Visokog i njegovom kulturno-historijskom naslijeđu.

Generalni pokrovitelj manifestacije je općinski načelnik Munib Alibegović.

Zlatni sponzori su: Drvna industrija SECOM, IM Vimar, IM Semić, Deep Reklame

Sponzori: JKP Visočica, IGM, Rampart, PREVENT, EKO Sirovina, R produkt, D&U, Moja banka, Kovo Commerce, PUPA kozmetika, Alim, JKP Gradska groblja, KTK, Hypo Alpe Adria Banka, UniCredit Bank, Kokos eksport-import d.o.o, Visokogas d.o.o, ATLAS – D d.o.o, VGT Osiguranje, Automatic Servis i Vinex d.o.o, Enem – Vrtni centar, Biofit SODR, AC Berlijeta, Albex group d.o.o, Nerzz Bešlagić, Slobodna zona Visoko, Interex, Mušinbegović d.o.o, Mega Em, JP Veterinarska stanica, Vispak.

Službeno piće manifestacije: Biofit SODR

Medijski sponzori: RTV Visoko, CATV Vi – Net.

Prijatelji projekta: Zavičajni muzej Visoko, MSŠ Hazim Šabanović Visoko.

Partner u projektu: Emisija 1/1 RTV Visoko.