Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Projekat MZ Rosulje

Mjesna zajednica Rosulje iz Visokog planira da ove godine podigne spomen obilježje za sve šehide i poginule borce, ali i civilne žrtve rata na području ove MZ-e, koji su svoje živote izgubili u proteklom ratu. Tim povodom predsjednik Savjeta MZ Rosulje Šukrija Alajbegović pokrenuo je niz aktivnosti da bi se ovaj projekat i realizovao, a pomoć je dobio i od stanovnika navedene mjesne zajednice.
“U samom početku zatražili smo pomoć i od svih naših mještana, jer nismo htjeli da eventualno zaboravimo nekog od civilnih žrtava rata ili palih boraca. Također, željeli smo i da se stanovništvo aktivno uključe u realizaciju projekta, sa kojim želimo da još jednom odamo počast svim žrtvama iz proteklog rata, jer je to naša dužnost i obaveza.” – rekao je Alajbegović.
Također, pomoć je obećala i Turska ambasada u našoj zemlji, posebno nakon nedavne posjete čelnog čovjeka MZ Rosulje predstavništvu u Sarajevu. Tom prilikom upriličen je prijem kod zamjenika ambasadora Republike Turske, koji je pohvalio jedan ovakav projekat te iskazao podršku u njegovoj realizaciji.
“Narodu Turske smo uputili jednu vrstu pisma namjere u kojem smo ih pozvali da nam pomognu u realizaciji našeg projekta. Nadamo se da će prijateljski narod Republike Turske odazvati našem pozivu. Osim toga, svi ostali koji budu željeli pomoći, mogu to učiniti na žiro-račun naše mjesne zajednice.” – poručio je Alajbegović.