Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bivši trener KK “Visoko” preuzeo KK “Kakanj”

Mario Turbić nije više trener košarkaša Kaknja. Nakon poraza u Bileći, Uprava kluba donijela je odluku o smjeni Turbića, pod čijim rukovodstvom košarkaši Kaknja u proteklih sedam kola nisu osjetili slast pobjede. Podsjećamo, Turbić je na kormilu Kaknja naslijedio Irfana Hasagića poslije domaćeg poraza od Čelika u prvom kolu nastavka prvenstva.

“Mario Turbić sigurno nije isključivi krivac za seriju poraza, ali smo (pr)ocijeni da je promjena trenera jedina šok terapija koja može izvući ekipu iz letargije. Povjerenje je ukazano našem bivšem igraču i treneru Jakubu Genjcu, koji će pokušati izvući maksimum iz raspoloživog igračkog kadra i prekinuti crnu seriju poraza.” – istakao je Mevludin Delibašić, predsjednik KK Kakanj, koji smatra da njegova ekipa ima šansi da se spasi od napuštanja Lige 13.

Pored Kaknja, čiju je ekipu vodio u A-1 ligi, Genjac je jedno kraće vrijeme radio u prvoligašu Novom Gradu iz Sarajeva i visočkom A-2 ligašu. Ima ogromno igračko iskustvo jer je pored Kaknja i Čelika, dugo godina branio boje hrvatskih prvoligaša iz Rijeke i Varaždina, a nekoliko sezona proveo je i u zemljama Bliskog istoka.

(KakanjLive)