Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izbor najboljih u ZDK: Dario Božić – najbolji sportski novinar ZDK za 2010. godinu

Dario Božić je već preko 15 godina u sportskom novinarstvu, a njegov rad krasi profesionalizam i odanost svom poslu. U svojoj dosadašnjoj karijeri radio je na dva visočka radija i to Radio “Bor” i Radio “Q” (na kojem je punih 11 godina bio sportski urednik), dok je nekoliko godina uređivao sportske vijesti na Media Servisu, koje su se emitovale na preko 30 radio stanica širom naše zemlje. Od 2000. godine je redovni dopisnik “Dnevnog Avaza” i “Avazovog Sporta” iz Visokog, za koje je napisao veliki broj članaka vezanih za visočki sport. Također je od 2005. do 2009. godine bio dopisnik sportske rubrike zagrebačkog “Večernjeg lista”. Dario se ne ograničava samo na radio, pa je tako aktivni član redakcije web site-a i Agencije “Visoko.co.ba”, gdje isto tako prati sportska dešavanja, a saradnik je i na još nekoliko web stranica iz naše zemlje i regiona.
Njegova specijalnost su rukomet i fudbal, te dugi niz godina prenosi utakmice fudbalskog i rukometnog kluba “Bosna” Visoko, ne samo za lokalne medije, nego i za Federalni radio, čiji je saradnik od 2005. godine. Tokom svoje karijere pratio je visočke klubove na evropskim nastupima, odakle je također vršio direktne radio prenose.
Dario Božić je i jedan od inicijatora i organizatora “Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu”, jednog od najkvalitetnijih turnira u našoj zemlji, koji se dugi niz godina i sa uspjehom ogranizuje u Visokom. Sportska dešavanja u Visokom, ali i šire, definitivno ne mogu proći bez njegovog praćenja, jer mu je cilj pravovremena prenesena informacija o svim sportskim događajima koja se dešavaju. Za svoj odani rad, 2000. godine dobio je nagradu za najboljeg sportskog novinara na opštini Visoko.