Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ASA Aleasing sa novim imenom i logom

Protekla godina je bila izuzetno teška za finansijski sektor u Bosni i Hercegovini. Recesija je dovela do značajnog pada na tržištu lizing usluga. Ipak, ASA Aleasing je pozitivno poslovao i nalazi se među vodeće tri lizing kuće u BiH. Ova lizing kuća smatra da je brži oporavak bh. ekonomije neophodan za stabilizaciju i razvoj lizing tržišta.

„ASA Aleasing je ostvario planirane ciljeve za 2010. godinu, te stabilizovao svoje poslovanje naročito u drugoj polovini 2010.godine“, ističe Nedžad Pilav, izvršni direktor ASA Aleasinga, članice ASA grupacije. „Osim ambicioznih finansijskih planova i njihovih ostvarenja sve naše aktivnosti su usmjerene ka jednom cilju, a to je, kroz sinergiju ASA usluga i izgradnju imidža, postati prepoznatljiv ASA brend“.

ASA Aleasing u 2011. godinu ulazi sa novim imenom i novim logom. Zadatak koji pred sebe postavlja ASA Aleasing je biti zaštitni znak finansiranja automobila u trgovačkoj mreži ASA Auta, po uzoru na finansijske institucije u zemljema iz okruženja.  U narednom periodu ova lizing kuća želi pružiti još veću podršku trgovačkoj mreži u cilju jačanja partnerskih poslovnih odnosa.

U okviru ponude proizvoda i usluga ASA grupacije, ASA Aleasing je kuća koja kupcima povoljnije i komfornije nudi cjelokupni servis finansiranja kroz operativni lizing. Sinergija paketa usluga ASA grupacije ovu lizing kuću čini jedinstvenom jer se dodatni paketi usluga poput osiguranja, podrške prilikom registracije ne nalaze u paketu usluga konkurentskih lizing kuća.

ASA Aleasing d.o.o. Sarajevo jedina je domaća lizing kuća u Bosni i Hercegovini i svoje usluge nudi putem četiri poslovice sa 21 zaposlenim. „Ta činjenica nam stvara obavezu da budemo i najbolji i kada govorimo o cijeni, i o usluzi i brzini usluge. U tom cilju prilagodili smo naše proizvode potrebama građana i kompanija, što nam omogućava dugoročan partnerski odnos sa našim klijentima“, zaključuje Pilav.