Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Press NK “Bosna”: Dobra ekipa, dobri rezultati, dobra atmosfera, ali Uprave nema nigdje.

altDanas je na stadionu Luke održana press konferencija NK”Bosna” na kojoj smo saznali sve novosti vezane za ovaj klub. Prisutnim novinarima  obratili su se šef stručnog štaba Avdo Kurdija, te igrači Adin Ferhatović i Adnan Hodžić. Kurdija je u svom izlaganju rekao da je zadovoljan tokom priprema jer Bosna još niti jednom nije poražena, te najavio subotnji prijateljski meč protiv prve ekipe Sarajeva. Utakmica počinje u 14 sati i bit će jedna od najvažnijih proba pred početak prvenstva, iako će “generalka” pred Goražde biti odigrana tek sljedećeg vikenda, a protivnik se još uvijek traži. Kada je igrački kadar u pitanju, potvrđeno je još jednom da Bosna ulazi jača u proljetni dio sezone.

Najnovije pojačanje  zove se Elvis Lelo, koji bi trebao popraviti najveći problem u jesenjem dijelu sezone, a to je neefikasnost. I u pripremnim utakmicama su golove uglavnom postizali igrači iz drugog plana, a sa iskusnim Lelom i Čabaravdićem u napadu, taj bi problem trebao biti stvar prošlosti. Dobrim su se pokazali i još dva pojačanja, Sivac i Muratović, s tim da se Muratović povrijedio pa je upitno kada će biti spreman za igru. Adin Ferhatović je kratko rekao da je atmosfera u ekipi odlična, da je on kao jedan od rijetkih “stranaca” u ekipi prezadovoljan odnosom sa saigračima i da je ekipa uigranija nego jesenas, što bi trebalo donijeti i bolje rezultate.

Posebno zanimljivo je bilo ono što je rekao Adnan Hodžić, jedan od boljih igrača u pripremnim utakmicama. On se složio sa Ferhatovićem kada je atmosfera u ekipi u pitanju, ali je naglasio da je odnos Uprave prema igračima u suštoj suprotnosti sa onim što ekipa pokazuje na terenu, jer im se niko iz UO kluba ne obraća, pa čak ni nekom verbalnom podrškom, što svakako nisu zaslužili jer se maksimalno trude i spremaju za nastavak prvenstva, kao da je sve u redu.

Rekli bismo stara priča kada je Bosna u pitanju, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da vas pozovemo na stadion Luke u 14 sati, da bar navijači, kada to ne čini Uprava, pruže podršku nogometašima Bosne u meču protiv premijerligaša sa Koševa. Bosna bi na početku utakmice trebala igrati u sljedećem sastavu: Bekan, Mustagrudić, Ferhatović, Alijagić, Genjac, M.Džafić, Puščul, Ad.Hodžić, Sivac, Lelo, Čabaravdić.