Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi premijer ZDK Fikret Plevljak boravi u posjeti Visokom

altMandatar Vlade ZDK Fikret Plevljak boravi danas u posjeti Visokom. Premijer se u ranim jutarnjim satima susreo s prvim čovjekom Općine Visoko Munibom Alibegovićem s kojim je proveo sat vremena u upoznavanju i razmjeni korisnih informacija o našoj lokalnoj zajednici.

„Obavili smo razgovore upoznavanja, istakli najznačajnije projekte i stanje u Visokom trenutno.  I naši će privrednici, nadam se, dobro iskoristiti današnju posjetu premijera, kao i predstavnici vjerskih zajednica i političkih partija koje participiraju u Općinskom vijeću s kojima će premijer Plevljak danas obaviti razgovore“ – istakao je Munib Alibegović, načelnik Općine Visoko.

„Moji su utisci vrlo pozitivni. Svi mi u ZDK znamo kakav je imidž imalo Visoko prije rata, ali meni je posebno drago što sam iz ovog razgovora s načelnikom vidio da je ovaj grad već na putu da taj svoj raniji imidž vrati i još više poboljša, sve u interesu građana Visokog. Ove moje posjete imaju za cilj da mi ljudi iz lokalnih sredina pomognu da ja bolje shvatim i uđem u stanje u svakoj sredini kako bismo što je moguće bolje i optimalnije formirali Vladu, i dali program rada te Vlade za ovu godinu. Konkretni zaključci i rješenja bit će mogući nakon formiranja zakonodavnog tijela kantona,  kada ćemo nastupiti sa novim sistemom rada u kojem će biti formirani stručni timovi za određene oblasti. Želja nam je da u našem radu učestvuje i javnost ZDK, jer ih smatramo najvećom snagom i podrškom” – istako je premijer Plevljak, naglašavajući  da će cilj nove Vlade biti boljitak za sve građane, te pozvao javnost da reaguje ako smatra da njihov koncept ima greške.

Mandatar Vlade ZDK Fikret Plevljak danas se susreo sa privrednicima općine Viosko, predstavnicima vjerskih zajednica, a  planirana je posjeta pogonima Preventa  u Topuzovom Polju, te razgovori sa predstavnicima političkih partija koje participiraju u OV Visoko.

{joomplucat:22 limit=15|columns=3}