Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Članovi FK “Zanatlija” uručili novčanu pomoć visočkom obdaništu (foto)

altČlanovi Uprave FK “Zanatlija” uručili su novčanu donaciju direktorici JU za predškolski odgoj i obrazovanje u Visokom. Radi se o sredstvima koja su prikupljena na Nebeskoplavoj noći u organizaciji ovog kluba, a  utrošena su za kupovinu itisona za hol zgrade obdaništa.

„Mi smo od sredstava dobivenih od Općine Visoko promijenili itisone u sobama u kojima djeca borave i nedostajao nam je novi itison za hol u kojem djeca rade tjelesne vježbe i u kojem se organiziraju priredbe i igraonice. Jako smo zahvalni što su nam Zanatlije poklonile ovaj novac koji evo odmah danas predajemo radnicima  prodavnice „Plavo oko“ iz Sarajeva koji su nam već dovezli obrađene itisone.“ – istakla je prilikom preuzimanja donacije direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje Suada Mlačo.

alt„ Naša je želja da pomognemo našim mališanima, djeci koja ostaju iza nas, a  činilo nam se da je nedostatak sredstava za pokrivanje hola prava prilika da Zanatlije pokažu svoju humanost i društvenu odgovornost. Mi se nadamo da ćemo moći odgovoriti na još njihovih potreba, kako bi boravak djece bio što kvalitetniji i ugodniji.“ – istakao je između ostalog Dženan Tahmaz, član Uprave FK “Zanatlija”.

U akciju pomoći obnovi i stvaranju boljih uslova za boravak djece u svim grupama u JU za predškolski odgoj i obrazovanje u Visokom, odazvali su se brojni privredni subjekti, pojedinci, ali i odgovorni u Općini Visoko. S prikupljenim sredstvima dosada su, između ostalog, zamjenjeni itisoni u sobama; kupatila su opremljena  novim kadama, jaslička grupa je dobila nove krevetiće, toplu vodu i još dosta neophodnih sitnica. Svaka promjena je dobrodošla, ali ostaju još veći projekti kao što je izmjena sistema grijanja i prelazak na zagrijavanje na pelet, zamjena  dotrajale stolarije i ulaznih vrata, termoizolacija, ali i administrativni dio plaćanja  doprinosa za zaposlene u posljednja četiri mjeseca.

Među potrebama ove odgojno-obrazovne ustanove je i potreba za koliko-toliko opremljenom bibliotekom u kojoj bi djeca mogla doživjeti svoja prva iskustva upoznavanja s pisanom riječi. I na ovom planu se dosta uradilo. Obezbjeđena je prostorija sa jednim računarom i namještajem, ali nedostaju police za knjige. Kako kažu u obdaništu, poslužit će i stare koje se vrlo lijepo mogu ofarbati i urediti. Ako posjedujete stare police koje ne znate kako iskoristiti, evo prilike da  poklanjajući ih visočkom obdaništu obradujete mališane i odgajatelje.

altaltaltalt

alt