Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvorena izložba knjiga o Božijem poslaniku Muhammedu, a.s.,(foto)

altPovodom obilježavanja rođenja Božijeg poslanika  Muhammeda, a.s., Medžlis Islamske zajednice Visoko i Zavičajni muzej Visoko organizirali su izložbu na kojoj su izložena objavljena djela o posljednjem Božijem Poslaniku.

S namjerom da se ovaj, za muslimane značajan datum, obilježi i van vjerskih objekata, izložba je okupila brojne goste, vjerske i javne radnike Visokog. Uz čitanje stihova posvećenih Božijem Poslaniku organizatori su okupili značajna imena autora koji su posljednjih stotinu i više godina pisali o Muhammedu, a.s. Tako će do 17. februara u prostoru Zavičajnog muzeja biti izloženo 119 naslova knjiga koje govore o životu Muhammeda, a.s.

Promotor izložbe Džemaludin Latić govorio je o značaju sunneta i Muhammeda, a.s., kao uzora u životu muslimana i muslimanki, konstatujući kako je danas naš život pod raznim negativnim utjecajima.

O izložbi i prikupljenim djelima govorili su Ibrahim ef. Hadžić, glavni imam Medžlisa IZ Visoko,  i  Senad J. Hodović, direktor Zavičajnog muzeja, koji je  otvorio izložbu.

galerijagalerijagalerijagalerijagalerija