Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO) “Nebeskoplava noć” okupila više značajnih ljudi iz Visokog i okoline nego dolazak Tita i Jovanke 1971 godine!

Može se! Srušen je tabu o seljacima, građanima, Bošnjacima, Srbima i Hrvatima koji u Visokom ne mogu zajedno! FK “Zanatlija” su organizacijom “Nebeskoplave noći” dokazali da u Visokom pripadnici različitih privrednih i društvenih sfera mogu sjediti zajedno i piti kafu, a iz tih razgovora donijeti nešto dobro i u interesu Visokog. Preko 500 zvanica u PC “Vizija” uživali su u odlično osmišljenom druženju koji je u organizaciji člana Općinske lige Visoko okupio sve značajnije privrednike iz Visokog, političke ličnosti, društvene, sportske i kulturne radnike i novinare. Stizali su gosti iz raznih dijelova BiH, bilo je tu privrednika i političara iz Sarajeva, Zenice, Kaknja, Konjica, Brčkog, Breze, Ilijaša, Olova … Nasmijani i svi potpuno opušteni uživali su sinoć u Visokom jer su organizatori vodili računa o svakom i najmanjem detalju kako bi se gosti osjećali ugodno. Dodijeljene su nagrade i priznanja, a gosti su iskoristili priliku za obraćanje i izražavanje zahvalnosti domaćinima. Samir Burić – Čupo sa bendom “Sindikat” na sceni je djelovao kao Mick Jager u najbolje vrijeme, uz to savršen stajling kojeg je krasila bijela košulja i svečani dezeni Musteta Dedića uz glas koji ga služi bolji nego na vrhuncu muzičke karijere, doprinjeli su odličnoj atmosferi. Sve protkano kroz BiH, Visoko, FK “Zanatlija” i NK “Bosna”, i sve obojeno u visočke interesne boje.

Nisu Zanatlije zaboravili svoje legende te su svima javno dodijeljena priznanja. Obraćanje prisutnima  bardova sportskog novinarstva Sinana Sinanovića, Muhameda Bikića, Kemala Ahmetovića te kakanjskog načelnika Mensura Jašarspahića (koji je dobio poseban poklon, kravatu sa znakom FK Zanatlija op.a) izazvalo je buru oduševljenja. Ugostiteljski dio je razrađen filigranski od strane Nedžiba Šete, nekrunisanog kralja restorana posebno angažovanog za ovu priliku. Noć su ugodnom činile i prelijepe hostese, a  3D video animacijom prisutnima je promovisana  ideja Zanatlija da uz pomoć grada, privrednika i političara svom gradu poklone jedan moderan sportski objekat sa plastičnom travom koji bi djecu, sportiste i rekreativce vratio na stadion, a NK Bosna i Zanatlijama omogućio normalno treniranje.

Poseban kuriozitet je gest NS BiH koji je prepoznao ideju Zanatlija i svečano poklonio “malom” klubu veliki uokvireni dres reprezentacije BiH sa potpisom aktuelnog selektora Safeta Sušića. Ovaj poklon predsjedniku kluba uručio je jedini sponzor reprezentacije iz Visokog – Halim Zukić u ime VGT Osiguranja. Mirza Laletović, menađer kluba, sinoć je najavio i buduće projekete kluba: odlazak u Tursku u posjetu Fenerbahčeu na njihov poziv, kao i odlazak u Beograd na poziv Crvene Zvezde. Prisutnima  se  prigodnim riječima također obratio i Adnan Jašo Jašarspahić, vlasnik www.visoko.co.ba, kao jedan od tri najznačajnija sponzora kluba uz VGT Osiguranje i Prevent.

Na “Nebeskoplavoj noći” smo mogli vidjeti kako u intersu Visokog zajedno za stolovima sjede članovi i SDA i SDP i SBB kao tri trenutno najjače partije u Visokom. Nisu sjedili i jedni drugima replicirali kao na sjednicama Općinskog vijeća iz nekih sitnih politikantskih interesa, već su zajedno sa političkim prvacima susjednih Općina sjedili i pričali o interesima Visokog! Bilo je teško zbog masovnosti upratiti sve važne privredne i političke ličnosti koje su se odazvale pozivu Zanatlija, ali je posebna privilegija dolazak Almira Jazvina, direktora Preventa. Gosp. Jazvin razgovarao je sa Visočanima o značaju Preventa za Visoko, kao i o tome kako umanjiti emisiju neugodnih mirisa u našem gradu. Ovo je do sada neviđen gest ove velike kompanije i veliki korak naprijed ka odnosnima u obostranom interesu za Visoko i firmu koja svaki mjesec u Visoko kroz plate radnika “upumpa” 2.000.000 KM.

Na kraju, možemo samo reći: “Zanatlije, hvala vam na divnoj noći! Hvala vam što ste nam pokazali i dokazali da u ovom gradu može biti  bolje! I da samo zajedno možemo ići naprijed, što je u interesu i svih nas kao i onih koji će doći poslije nas!

Preko stotinu fotografija sa “Nebeskoplave noći” možete pogledati u našoj sekciji “Multimedia” pod linkom “Foto korner” ili jednostavnim klikom na ovaj LINK