Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Muhamed Hamo Husić: Na “Nebeskoplavu noć” dolaze Safet Sušić i Mensur Jašarspahić – Suri

altUzavrela ja atmosfera oko organizacije “Nebeskoplave noći” predviđene za 05.02.2011.godine, a koja će se održati u PC “Vizija” u Visokom. “Zanatlije” su opet napravile pometnju u Visokom; ovi nevjerovatni zaljubljenici u Visoko svojim entuzijazmom pozitivno djeluju, a ne mogu im odoljeti čak i oni koji godinama izbjegavaju pojavljivanja u javnosti. Ranije smo objavili da je smisao jedne ovakve organizacije događaja kakva je “Nebeskoplava noć” da se ljudi u Visokom druže i upoznaju, a osim toga da na ovakvim događajima eventualno sklapaju i neke poslove. Lijepo zamišljena manifestacija ima za cilj okupiti, prije svega, igrače FK Zanatlija, kako sadašnje tako i one koji su nekada igrali za ovaj klub, a namjera im je i dodijeliti priznanja legendama ovog kluba. Do sada od potvrđenih gostiju koji su već rezervisali svoja mjesta u “Viziji” petog februara su firme: Prevent, Vispak, Automatic servis, VIMAR, Sirćo Špedicija, Sekom, Kokos, Integral Elektro, Galerija Kovo, VGT, Moja Banka, Eko sirovina, Keramika Bobo, Notarski ured Goran Andrijanić, Sparkasse banka, Kent Elit…. spisak nije konačan. Od javnih političkih ličnosti svoje prisustvo su potvrdili: Amra Babić, Jasmina Zubić federalna zastupnica, Dalibor Tomičić predsjedavajući OV Visoko, Elbis Rašidović, dr. Senad Karavdić, Ahmed Kurspahić, Emir Bijedić – Šile, Halim Zukić, Zekerijah Kovo, Rusmir Hrvić …. a u tajnosti se još drži broj načelnika općina iz okruženja koji će prisustvovati ovom velikom događaju.

-” Ono što smijem otkriti je da imamo potvrđen dolazak selektora nogometne reprezentacije BiH Safeta Sušića i gospodina Nijaza Merdanovića sa cijelom delegacijom NS BiH, legenda BH novinarstva Sinan Sinanović dolazi sa reprezentacijom sportskih novinara iz Sarajeva. U nedjelju sam bio u Kaknju u privatnoj posjeti kod načelnika Općine Kakanj, gdje mi je Mensur Suri Jašarspahić rekao da sigurno dolazi i da želi stol što bliže muzici. Imamo iskrene, poštene i čiste namjere, želimo uz pomoć svih, prije svega Općine Visoko i općinskog načelnika Muniba Alibegovića, pa onda i uz sve privrednike i zajedno sa NK Bosna, da realizujemo započetu akciju da ovaj grad dobije plastičnu travu na pomoćnom terenu stadiona Luke. Sve činimo za promociju tog projekta i animirali smo veliki broj ljudi. Iskreno se nadam da ćemo djecu vratiti tamo gdje treba da odrastaju, na stadion i uz sport, a da bi to tako bilo moramo im stvoriti uslove za to” – istakao je za naš sajt predsjednik FK Zanatlija Muhamed Hamo Husić.

Ukoliko želite biti dio ovog događaja za eventualnu rezervaciju mjesta na “Nebeskoplavoj noći” možete se obratiti Dženanu Paolu Tahmazu na broj telefona 062 950 814