Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Mrav” 2011: Prijave srušile rekord iz 2010 godine

altFondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” krajem novembra 2010. objavila je javni poziv za prijavu volontera za učešće na Međunarodnoj radnoj akciji volontera “MRAV Bosanske piramide 2011”. Za manje od dva mjeseca na e-mail Fondacije mrav@piramidasunca.ba prijavilo se više od 200 volontera iz 36 zemalja sa šest kontinenata.

Kao što je poznato, u 2010. volonteri su došli iz 30 zemalja, što znaci da će u 2011. doći iz većeg broja zemalja. Fondacija planira primiti oko 500 volontera koji će od juna do septembra biti raspoređeni na različitim arheološkim lokacijama u Bosanskoj dolini piramida. Na taj način Fondacija nastavlja pozitivnu promociju Visokog i BiH u svijetu.

Do sada su se prijavili volonteri iz sljedećih zemalja:

– Italija, Sjedinjene Američke Države, Norveška, Velika Britanija, Kanada, Rusija, Irska, Bugarska, Poljska, Mađarska, Češka, Francuska, Rumunija, Holandija, Indonezija, Australija, Egipat, Indija, Turska, Kosovo, Finska, Kina, Srbija, Švedska, Kolumbija, Slovenija, Njemačka, Švicarska, Zimbabve, Tajland, Tajvan, Malezija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina.

Amerikanci su na prvom mjestu po broju prijavljenih; slijede ih Englezi, Hrvati, Bosanci i Hercegovci te Italijani.