Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nema magle, nema temperaturne inverzije, opadaju koncentracije zagađujućih materija u zraku, proglašen prestanak važenja epizode pripravnosti

altNa osnovu podataka mobilne monitoring stanice Općine Kakanj za praćenje kvalitete zraka koji pokazuju opadanje koncentracija zagađujućih materija u zraku, te na osnovu informacije Federalnog hidrometeorološkog zavoda da  ne postoje uslovi za pojavu magle i temperaturne inverzije, Operativni štab Općine Kakanj za primjenu Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka na području ZDK, kojim rukovodi općinski načelnik Mensur Jašarspahić Suri, obavještava javnost da prestaje važenje epizode pripravnosti tokom koje se apelovalo  na rizične grupe stanovništva općine Kakanj da smanje kretanje na najmanju moguću mjeru, da izbjegavaju duži boravak i kretanje na otvorenom prostoru, posebno u blizini saobraćajnica. Prestankom važenja epizode pripravnosti prestaje i važenje mjera koje su se poduzimale u ovoj epizodi.

“Dragi sugrađani, sugrađanke i prijatelji Kaknja, hvala vam za stotine izraza podrške u nastojanjima da se izborimo za zdraviji, čišći i ugodniji životni ambijent. Ovih dana dobio sam desetine izraza podrške putem telefona, SMS poruka, poruka na facebook profilu. Hvala vam za čestitke za nastup u  trećem Dnevniku FTV, emisiji „Sve u svemu“ BHT 1, nastup u kakanjskim medijima… Uvjeren sam da mogu računati na svakoga od vas u našoj zajedničkoj zakonskoj borbi za osiguranje našeg prava na zdrav život. Istrajat ću, uz vašu podršku, u borbi da na zakonit način osiguramo građanima, posebno djeci, mladima, ženama i penzionerima, čišći zrak, vodu, tlo, saobraćajnice… Hvala mojim Kakanjcima i Kakanjkama i svim iskrenim prijateljima Kaknja. Općina Kakanj i dalje će kontinuirano pratiti kvalitet zraka i poduzimati mjere u skladu sa zakonskim odredbama“, poručuje općinski načelnik Mensur Jašarspahić Suri.

                                      Press služba Općine Kakanj