Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mugdim Imamović imenovan za zamjenika direktora Vispaka

altNakon što je kompanija AS Jelah postala vlasnik Vispaka gotovo 84 %, Nadzorni odbor ove firme danas je imenovao i zamjenika direktora. Tako je Rusmir Hrvić kao svog prvog pomoćnika dobio Mugdima Imamovića. Ovaj potez novih vlasnika Vispaka potvrđuje da svojim dolaskom u Visoko imaju namjeru poštovati određene visočke vrijednosti koje su bile čak (ne)namjerno zapostavljenje posljednjih godina.  Otac Mugdima Imamovića jedan je od utemeljitelja nekadašnje poznate “Visočke trgovine”, samim tim i Vispaka. Bez obzira što su se neki drugi vidjeli na ovoj značajnoj funkciji u firmi koja je prije dolaska novog vlasnika imala dva i pol puta više zaposlenih u administraciji nego u proizvodnji, imenovanje Mugdima Imamovića na mjesto zamjenika generalnog direktora Vispaka  ispravan je potez. Mugdim Imamović je prošao sve tzv. sektore Vispaka od direktora prodaje do direktora nabavke. Prije nego je As Jelah kupio Vispak, Imamović je radio na poslovima vođe maloprodajnih “Vispakovih Shopova” u Visokom, Mostaru, Sarajevu, Bugojnu, Travniku i Zenici.

U svim tekstovima objavljenim na ovom sajtu u proteklih pola godine, a vezano za Vispak, griješili smo samo u jednom:  u priči o tome kako je Vispak  visočka firma. Naime, i prije dolaska AS Jelaha u vlasničkoj strukturi Vispak je najmanje bio visočki, a puno više slovenački, sarajevski itd … A onih 3,5 % dionica koje je kao dio vlasništva imao sada već bivši i penzionisani direktor Džemal Čabaravdić, također su od prije nekoliko dana u vlasništvu AS Jelaha i dio su onih cca. 84% koliko sada posjeduje firma iz Jelaha.

Možda je dolaskom Mugdima Imamovića na poziciju zamjenika generalnog direktora Vispak postao visočki više nego je to ikad i bio.