Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

I bi Gobac u Fojnici i odsviraše “jam session” zajedno s njim Nera i Lolo

altKad već kod nas nema, ima gdje ima, a ko je imao malo više para provozao se prošlu subotu do Fojnice i pogledao izložbu slika Davora Gobca te poslušao kako Gobac uz dvojicu Visočana Nermina Muharemovića i Lordana Muzaferiju izvodi malo drugačije pjesme od onih na koje smo navikli sa grupom Psihomodo PoP. Na ovom svojevrsnom performansu koji se dešavao u Fojnici, a kojem je prisustvovao i veliki broj Visočana svi prisutni dijele mišljenje da je bilo odlično. Nera i Lolo su profesionalno uvježbali repertoar koji im je samo četiri dana ranije poslao Gobac.

-“Nama je bilo super, super smo se zabavljali, istina mi smo još ranije znali za tu ideju i projekat koji sad radi Gobac uz ovu izložbu njegovih slika i unplugged svirku pjesama Lou Reed-a, Iggy Pop-a, Rolling Stones-a, Ramones-a pa sve do pjesama njegovog matičnog benda Psihomodo PoP -a … Naime Nusret Smajović sa Radija Q nam je rekao da postoji ideja da će se sve ovo desiti u Visokom, kao mjesto dešavanja spominjao je Hotel Centar ili Galeriju Likum. Navodno bi sve bilo uz pozivnice, a to je trebala biti neka promotivna akcija VGT-a ili Vispaka. Međutim do realizacije nije došlo, ne znam iz kojih razloga pa smo mislili da ipak nećemo svirati uz Gobca, a onda se desila Fojnica. Sve je bilo odlično i prava je šteta da nije bilo sluha da se sve ovo organizuje u Visokom. Iskreno se nadam da će neko od visočkih privrednika prepoznati neki svoj interes u jednom ovakvom performansu i da ćemo uvježbano odsvirati i ovdje kod nas – rekao je za naš sajt Nermin Muharemović koji nije krio da 1998 godine nije bio na koncertu Psihomodo PoP-a u Pulsu jer nije imao kartu, a evo 13 godina poslije doživio je da svira sa Davorom Gobcem.alt

Nama ostaje da se nadamo da će visočki privrednici uskoro altaltpromijeniti svoju marketinšku strategiju i umjesto bundi, skupih mobitela i automobila koje koriste kao statusne simbole i navodni marketing, ipak se okrenuti metodama marketinga i promocije poznatim i provjerenim širom svijeta.