Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izložba “Mali format 2010” nakon Sarajeva i u Visokom

altPrva izložba u novoj sezoni 2011.g. otvorena je sinoć u Galeriji Likum 76 u Visokom. Ove godine Udruženje Likovnih umjetnika obilježava značajan jubilej, 40 godina postojanja i rada u Visokom. Također, ova godina je 35 po redu od kada je u funkciji Galerija altLikum 76. Izražavajući radost što upravo izložba “Mali format” otvara ovogodišnju sezonu, akademski slikar i jedan od vodećih ljudi galerije Mehmed Klepo, podsjetio je prisutne o značajnim obljetnicama koje će se obilježavati ove godine.

Prvu ovogodišnju izložbu u visočkoj Galeriji Likum 76 otvorio je predsjednik Udruženja likovnih umjetnika BiH Admir Mujkić.

alt“Ovo je naša selektivna izložba koja nakon Sarajeva  evo prvo dolazi u Visoko i obići ćemo cijelu BiH tokom godine, a  možda ćemo posjetiti čak i  Srbiju i Hrvatsku. Izložba je lijepa i mobilna, a  čine je djela naših umjetnika od Bihaća do Trebinja, s prostora cijele države. S obzirom da su vremena teška, izostala je pomoć  nadležnih institucija pa smo podršku dobili od BH Telecoma. Po drugi put smo dodijelili i nagradu u okviru izložbe “Mali format” koja nosi naziv po osnivaču našeg udruženja “Roman Petrović”. Ove godine je nagradu dobio profesor Halil Tikveša čiji rad možete i ovdje pogledati” – izjavio je na otvaranju izložbe “Mali format”, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika BiH Admir Mujkić.

altMehmed Klepo je istakao da će u Galeriji Likum 76 biti otvoreno još osam izložbi tokom ove godine.