Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Delegacija PPDIVUT-a BiH posjetila Vispak

altDelegacija Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH, koju je predvodio predsjednik Mehmed Avdagić, danas je posjetila ”Vispak” Visoko, gdje je vođen razgovor s novim top-menadžerom Rusmirom Hrvićem i sindikalnim povjerenikom kompanije Seadom Mušinbegovićem.

U “Vispaku” je nedavno promijenjena vlasnička struktura, pa je shodno tome došlo i do promjene menadžmenta. Hrvić je naglasio da je među prioritetne aktivnosti uvrstio ispunjavanje zaostalih obaveza prema radnicima, koje se odnose na uplaćivanje poreza i doprinosa za period od 2006. do 2008. godine, te na isplatu zaostale tri plaće radnicima, saopćeno je iz PPDIVUT-a BiH.

Da je novi menadžment veoma odgovorno realizirao ove prioritete, potvrdio je sindikalni povjerenik Mušinbegović, a iskazana je obostrana spremnost za daljnje jačanje saradnje i partnerstvo sindikata i top-menadžera ”Vispaka” Rusmira Hrvića.

Avdagić je posebno pozitivnim ocijenio prihvatanje saradnje Hrvića sa  Sindikatom, dok je pozitivno ocijenjen i pristup menadžmenta kojim se radnik smatra važnim akterom u procesu korporativnog upravljanja.

Također je podržano strateško opredjeljenje ”Vispaka” da postane lider kanditorske proizvodnje u Bosni i Hercegovini.