Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U oproštajnoj posjeti u Visokom boravio egipatski ambasador Ahmet Hatami

altU oproštajnoj posjeti kod načelnika Općine Visoko  Muniba Alibegovića, danas je boravio ambasador Egipta u BiH, Ahmed Hatami sa saradnicima. Posjeta je bila prilika da se ambasadoru uruči zahvalnica za uspješnu saradnju, ali i da se konkretizuju novi  susreti između visočkih i egipatskih privrednika.

Kako je za Visoko.co.ba izjavio ambasador Hatami, u  Visokom se osjeća kao kod svoje kuće i prepoznao je kvaliet domaćih privrednika s kojima želi ući u poslovne projekte.

„Tri velika egipatska investitora dolazila su prošle sedmice i izrazili su želju da svoje poslovanje prošire bh tržište. Razgovarali smo o otvaranju oko 70 novih radnih mjesta. Ja sam lično predložio Visoko za njihovo investiranje  jer ovaj grad ima velike mogućnosti i veoma disciplinovane ljude“ – izjavio je novinarima, između ostalog, ambasador Hatami.

Izuzetno zadovoljan razgovorima koji su vođeni, bio je i načelnik općine Visoko Munib Alibegović koji je naglasio da je spreman sa domaćim i egipatskim privrednicima razgovarati o novim poslovnim uvezivanjima.

„Amabasadorova želja je da proširi biznise egipatskih privrednika, smatra Visoko povoljnim ambijentom za novu saradnju i izuzetno je zadovoljan prijemom i iskustvima s našim ljudima. Jako sam zadovoljan novim mogućnostima koje nam se otvaraju i vjerujem da ćemo ih znati iskoristiti“ – izjavio je načelnik Alibegović.

Već 24. decembra Alibegović će posjetiti ambasadu Egipta u Sarajevu kako bi se konkretizovala buduća saradnja, a  najavio je da će  uskoro  Visoko biti domaćin delegaciji egipatskih privrednika.