Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Film “Kraljeva brda” Ilhana Dervovića osvojio drugu nagradu na internacionalnom festivalu ekološkog i turističkog filma

altNa Jahorini je od 29.11 – 02.12.2010.godine održan četvrti po redu internacionalni festival turističkog i ekološkog filma “Jahorinafest 2010”. Da se radi o ozbiljnom filmskom festivalu govori i podatak da je isti zvanično otvorio visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko. “Grand Prix” četvrtog  internacionalnog festivala ekološkog i turističkog filma “Jahorinafest 2010” pripao je filmu “Dugo putovanje kroz istoriiju”, historiju i povijest”  autora Željka Mirkovića  iz Srbije. Na ovom festivalu svoj film je imala i Agencija “Visoki” iz Visokog, a kao autor se pojavljuje Ilhan Dervović. Film “Kraljeva brda”” je osvojio “Srebrenu Borovnicu” (druga nagrada) u kategoriji “Turistički film”. Interesantno je da je Agencija “Visoki” i prošle godine učestvovala na ovom festivalu gdje je također osvojila jednu od nagrada.

altTuristički film:

Prvu nagradu, “Zlatna borovnica” u kategoriji turistički film, osvojio je Zbigniew Szumera iz Poljske za film “Šopenova Mazovija”.

Drugu nagradu, “Srebrena borovnica” dobio je film “Kraljeva brda” Ilhana Dervovića iz BiH.

Treću nagradu, “Bronzana borovnica” u kategoriji turistički film osvojio je Goran Bjelanović iz Crne Gore za fim “Sjeverna bajka”.