Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

26 mališana uspješno završili proces predškolskog obrazovanja

alt26 mališana iz mjesta Buci, općina Visoko, uzrasta pet godina, koji će naredne godine krenuti u prvi razred devetogodišnjeg obrazovanja, uspješno je završilo 150 obaveznih sati predškolskog obrazovanja i za taj su vrijedni posao nagrađeni diplomama.

Radi se o projektu kantonalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK kojim se djeci omogućava rano upoznavanje sa sistemom obrazovanja i olakšavaju prvi dani u školi. Ovaj projekat u općini Visoko proveden je u saradnji sa JU za predškolski odgoj i obrazovanje  i vrijednim odgajateljicama Enisi Čelebić i Harisi Mehmedagić.

„ Drago mi je da su ovi dragi mališani dobili potrebno iskustvo i znanje o osnovnim sadržajima koji će ih čekati u prvom razredu, otklonili su strah od škole i novih obaveza, a  mi smo se potrudili da im ovo iskustvo bude što zanimljivije i korisnije“ – izjavila je za Visoko.co.ba Enisa Čelebić.

Ovaj projekat obaveznog  obrazovanja  za djecu predškolskog uzrasta od naredne školske godine postat će obavezan i sva će djeca, školski obveznici, morati proći kroz proces prije upisa u prvi razred osnovne škole.