Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: Pojačane mjere i radnje policije s ciljem obezbjeđenja lične i imovinske sigurnosti građana

altUred policijskog komesara Munistarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) saopćio je kako je u povodu obilježavanja nastupajućeg Bajrama, sačinjen Plan pojačanih mjera i radnji koje će se poduzimati sa ciljem obezbjeđenja lične i imovinske sigurnosti građana.

“U skladu sa izvršenom procjenom planirane su pojačane kontrole ugostiteljskih objekata kao i drugih objekata u kojim se okuplja veći broj građana. Planirane su pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, kojim će se evidentirati i sankcionirati svi prekršaji propisani Zakonom o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH, a u okviru predmetnih saobraćajnih kontrola policijski službenici će poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti na suzbijanju i sprječavanju izvršenja krivičnih djela, pronalasku predmeta koji potiču iz krivičnih djela i kojim je izvršeno krivično djelo kao i pronalasku i procesuiranju izvršilaca krivičnih djela”, navodi se u saopćenju Uprave policije MUP-a ZDK.

Iz MUP-a podsjećaju da je u članu 3. Zakona o javnom redu i miru ZDK utvrđeno činjenje prekršaja u slučajevima kada se vrši prodaja, kupovina, ustupanje na prodaju i upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu bez odobrenja nadležnog organa.

(Fena)