Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvoren šesti Izložbeno – prodajni sajam “Jesen u Visokom”

altSajam poljoprivredno – prehrambenih proizvoda „ Jesen u Visokom“  otvoren je  tradicionalno po šesti put u dvorani KSC Mladost u Visokom.

Ovogodišnji sajam  okupio je 51 izlagača s prostora cijele BIH. Najveći broj izlagača dolazi iz Visokog i okolice, odnosno ZDK. Uime pokrovitelja manifestacije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva I vodoprivrede ZDK, obratila se ministrica Mirzeta Džonlagić koja je izrazila zadovoljstvo šestogodišnjom tradicijom održavanja sajma.

alt“Nemam potrebe za niti izlagačima niti posjetiocima govorim o poljoprivrdi, sami se možete uvjeriti  obilazeći ove štandove.” – istakla je ministrica koja je zajedno sa načelnikom općine Visoko, Munibom Alibegovićem otvorila i ovogodišnji sajam.

alt“Zahvaljujem se posebno našim poljoprivrednim proizvođačima koji  svojim radom svrstavaju općinu Visoko u red općina sa najintenzivnijom  poljoprivrednom proizvodnjom u širem okruženju. Općina Visoko će i dalje podržavati aktivnosti i plansku podjelu sjemenskih materijala i podjelu sadnica voća. Naravno, punu podršku dajemo i nastavku održavanja ovog sajma.” – istakao je Alibegović najavljujući i mogućnost proširenja ovog sajma na prostor ispred sportske dvorane.

Na otvorenju sajma dodjeljene su i plakete za najuređenije štandove pa je dobitnik bronzane plakete obiteljsko poljoprivredno gazdinstvo Nijaz Kadić Lašva Zenica, bronzanu plaketu je dobilo samostalno privredno društvo Merisa Hadžiasimbeg Visoko i zlatnu plaketu najljepšeg štanda sajma “Jesen u Visokom” dobila je terapijska zajednica  “Proi” Veliki Trnovci Kakanj.

U okviru sajma bit će održano i predavanje o temi: Bolesti pčela doc.dr vet. Behije Dukić u velikoj sali  Općine Visoko u 17.00 sati.

Izložbeno prodajni sajam koji je već prvog dana okupio veliki broj posjetilaca bit će otvoren do subote 23.oktobra do 19.00.