Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Šestmilijarditi stanovnik planete Adnan Mević proslavio 11. rođendan

altŠestmilijarditi stanovnik planete Zemlje, Adnan Mević danas proslavlja jedanaesti  rođendan. Danas u 13.00 sati u stanu porodice Mević obilježen je njegov 11. rodjendan, a na proslavu su došli predstavnici Općine Visoko Zekija Omerbegović i Hasan Šahinović i dogradonačelnici grada Sarajeva Miroslav Živanović i Igor Kamočaji . Njihovom posjetom nastavlja se tradicija posjete pored visočke i i gradske vlasti Sarajeva, koji redovno malom Meviću uplaćuju po 200 KM pomoći  na ime statusa koji je dobio rodivši se nekoliko minuta poslije ponoći na sarajevskoj  akušerskoj klinici 12.oktobra 1999.g.

Kofi Annan, tadašnji tajnik UN kumovao je djetetu koje je po njegovu imenu dobilo ime Adnan.

 Prošle godine na Adnanov 10 rođendan otac Jasmin bio je u bolnici na postoperativnom boravku nakon operacije slijepog crijeva. Nažalaost sreću i ovog rođendan pomutilo je dosta teško zdravstveno stanje oca, ali tradicija obilježavanja Adnanovog rođendana ipak je nastavljena.

“Drago mi je da i ove godine imam ovakav rođendan i što ću ga proslaviti s vama, ali i sa svojim prijateljima kasnije popodne.” – rekao nam je Adnan i dodao da su njegovi drugovi i drugarice ponosni na to što u razredu imaju šestmilijarditog stanovnika planete.

altMajka Fatima je trenutno zaposlena po ugovoru na tri mjeseca, kaže da još čeka na obećano zaposlenje iz Općine Visoko, ali i iz Uprave grada Sarajeva. Otac Jasmin već je dugo na bolovanju i zaposlen je kao ložač u Gradskom kinu u Visokom. 

Radostan dan s Mevićima danas su podijelili i predstavnici grada Sarajeva koji su danas uime gradonačelnika posjetili Meviće u Visokom. Zajedno s njim su zapalili rođendanske svjećice  na torti u obliku nogometnog igrališta, jer Adnan je ljubitelj ove igre i kaže da najviše voli igrače Ibiševića i Spahića.

Adnan je već veliki dječak koji se ne razlikuje od svojih vršnjaka izuzev činjenice da je rođen kao šestmilijardita beba upravo u sarajevskom porodilištu 12. oktobra 1999.g.

Adnanove želje ostaju da mu otac ozdravi, da postane doktor,ali i da se očisti korito rijeke Bosne kako bi s ocem išao u ribolov.