Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Glupost je neuništiva – Visočki SDP-isti “povalili” svog kandidata i u Federalni Parlament pogurali Kakanjca

altKolika je naivnost i nepismenost Visočana na minulim izborima najslikovitije pokazuje primjer visočkog SDP-a koji je ostvario sjajan rezultat na osnovu kojeg je ta stranka u izbornoj jedinici 6 dobila jedan mandat, ali sopstvenom glupošću i neinformisanošću svojih birača najdirektnije uticao na to da sopstvenog kandidata za Federalni Parlament Jasminu Zubić bukvalno “uništi” !!! Naime Jasmina Zubić koja je dobila najviše glasova u Visokom sa liste SDP-a 2.289 bila je u prednosti u odnosu na najdirektnijeg konkurenta iz Kaknja Irfana Imamovića koji je u Kaknju dobio 2.036 glasova. Međutim, prednost Jasmine Zubić od 253 glasa, anulirali su “visočki” SDP-isti tako što su u Visokom Irfanu Imamoviću dali 699 glasova, za razliku od pametnijih “crvenih” iz Kaknja koji su u Kaknju Jasmini poklonili bijednih 231 glas.

Postoji još jedna teoretska računica prema kojoj bi Visoko moglo preko OO SDP-a i Jasmine Zubić dobiti mandat u Federaciji, a to je zbir SDP-ovih glasova u Olovu, Varešu i Brezi gdje bi Jasmina trebala ubjedljivo pobijediti Imamovića. Međutim teško je vjerovati da će se desiti tako nešto. Da je visočka glupost neuništiva, ilustruje i podatak da je SDP u Visokom u ukupnom zbiru glasova u odnosu na sve stranke za Federalni Parlament –  “POBIJEDIO”, a samo svojom visočkom glupošću su Irfana Imamovića iz Kaknja poslali u fotelju Federalnog Parlament gdje je osnovica mjesečne plate 3.000KM koje će se trošiti u Kaknju, da ne spominjemo mogućnost određenih prednosti za Visoko kad grad ima svog poslanika na tom nivou vlasti.

Crveno jest trenutno u modi, ali kada se Valter već vratio, trebao je i malu dozu lokalpatriotizma unijeti u visočko socijaldemokratsko biračko tijelo!