Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bakir Izetbegović proglasio pobjedu i najavio “politiku pružene ruke i saradnje”

altNakon obrađenih 47,16 posto biračkih mjesta vodeći za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda je kandidat SDA Bakir Izetbegović s 71.803 glasa ili 33, 49 posto. U obraćanju medijima Izetbegović je govoreći o politici koju će voditi kao član Predsjedništva istakao da će voditi realnu  politiku, politiku pružene ruke i saradnje.

Komentirajući dobar rezultat koji je ostvario  protukandidat Fahrudin Radoničić Izetbegović je rekao da Radončić nema teret vlasti, te da ima medije, tako da je dobar rezultat i očekivan.

Kad je riječ o saradnji s novim/starim članom Predsjedništva Radmanovićem Izetbegović je rekao da će prije svega raditi na dogovaranju unutar ovog tjela.

Govoreći o mogućim koalicijama on je rekao  da o tome odlučuje Predsjedništvo stranke, te da će stranka koalirati s onima koji osvoje glasove i koji vole ovu zemlju i žele joj dobro.
Tako je eventualnu koaliciju sa SDP-om, Izetbegović ocjenio kao moguću jer su im slični stavovi kad je riječ o budućnosti Bosne i Hercegovine.

(Fena)